skip to Main Content
Altijd binnen 24 uur op uw afspraak!

Praktijk71

Wegblijf tarief

“Omdat dit niet meer incidenteel gebeurt, maar te regelmatig, hebben wij ons genoodzaakt gezien, conform landelijke richtlijnen (LHV, Landelijke Huisartsenvereniging) deze regel in te voeren”  Team Praktijk71

 

Niet verschenen zonder bericht (NVZB)

Patiënten die zonder opgaaf van reden niet op de geplande afspraak verschijnen ontvangen vanaf heden van ons een rekening.

Afspraak annuleren op het laatste moment

Patiënten die zonder geldige reden een afspraak bij de assistent of huisarts korter dan 1 uur voor de afspraak annuleren ontvangen vanaf heden van ons een rekening. Dit geldt ook voor patiënten die zonder geldige reden een afspraak bij de praktijkondersteuner korter dan 8 uur voor de afspraak annuleren.

Factuur

De hoogte van de rekening is afhankelijk van het consult-type dat gereserveerd stond en bedraagt voor een enkel consult €15,- en voor een dubbel consult €30,- Een afspraak bij een praktijkondersteuner is altijd een dubbel consult. Dit zijn kosten van het consult + administratiekosten. U krijgt hiervoor een nota thuisgestuurd.

Deze rekening valt niet te declareren bij uw zorgverzekeraar en dient voor het maken van een nieuwe afspraak voldaan te zijn.

Natuurlijk kunnen wij ons voorstellen, dat er altijd iets kan gebeuren, waardoor u een gemaakte afspraak niet kunt nakomen. Echter wij gaan ervan uit, dat als de afspraak ineens niet kan doorgaan, u zo snel mogelijk de assistente hiervan op de hoogte probeert te stellen. Ook achteraf horen wij dit graag. Dan kunnen we wellicht direct een andere afspraak maken of u misschien op een andere manier helpen.

Patiënten die zonder opgaaf van reden niet op het spreekuur verschijnen, duperen de praktijk en andere patiënten. Er is tijd voor u gereserveerd die dan “open valt” en een andere patiënt had graag op dat tijdstip willen kunnen komen!

Back To Top
Praktijk71 gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Hier kunt u eventuele instellingen wijzigen.
Annuleren